Hopp til hovedinnhold

Arbeidsledelse

Ta steget mot en spennende lederkarriere med en utdanning i arbeidsledelse! Vår inspirerende fagskoleutdanning gir deg både operativ og strategisk kompetanse, og forbereder deg på å lede og navigere i dagens dynamiske arbeidsmiljø.
  • Studiepoeng: 60
  • Varighet: 2 år - deltid
  • Sted: Bodø, Drammen, Jessheim, Oslo, Trondheim
  • Gjennomføring: Kombinasjon av digitale samlinger på nett og fysiske samlinger på studiestedene

Du kan søke om studieplass via Samordna opptak. Trykk på knappen "Søk her" for å komme til Samordna opptak.

Søk her
Mer om utdanningen

Arbeidsledelse gir deg en solid forståelse av ledelsesprosesser og verktøy på operativt og strategisk nivå. Bli kjent med teorier innen arbeidsledelse, organisasjonslæring, effektiv teambygging, og hvordan du organiserer og styrer team. Denne utdanningen har en praktisk tilnærming og er designet for fagarbeidere i alle bransjer som ønsker å avansere til lederstillinger eller ta på seg større ansvar på jobben. 

Arbeidsledelse gjennomføres på deltid over to år, som tilsvarer et år på heltid. Etter endt utdanning får du vitnemål med 60 studiepoeng. 

Vi benytter undervisningsmetoden omvendt undervisning, og det er digitale seminar med lærer en kveld i uka. En gang hvert semester er det en fysisk samling på dagtid. Utdanningen kan kombineres med jobb, og i tillegg til faglitteratur bruker vi digitale læremidler (video og podcast) som du kan benytte når det passer for deg.

Mange dyktige fagarbeidere finner seg ofte i lederroller, med tilhørende krav og forventninger. Men overgangen fra rollen som fagarbeider til leder kan være utfordrende. Hvordan navigerer man i den overgangen? Denne utdanning er skreddersydd for deg som ønsker en lederrolle uansett bransje. Om du vil bli formann, verksmester, eller ta på deg en annen lederposisjon, gir denne utdanningen deg verktøyene du trenger. Vi legger vekt på fleksibilitet, slik at du kan tilpasse gjennomføringen til din eksisterende arbeidssituasjon. Vår ambisjon er å støtte din karrierevekst og gi deg de verktøyene du trenger for å trives og lykkes som leder.

Opptakskrav

Formelle opptakskrav
Opptak til utdanningen skjer på grunnlag av fullført og bestått videregående opplæring med

  • fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra yrkesfaglige programfag
  • generell studiekompetanse
     

Betinget opptak
Søkere som ikke har dokumentert fullført og bestått fagprøve, svenneprøve eller vitnemål innen fristen for å sende inn dokumentasjon, og som derfor ikke er kvalifisert for opptak, kan få opptak dersom de kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve/svenneprøve/eksamen i løpet av påfølgende semester. Studenter med opptak uten fagprøve/svenneprøve/eksamen kan ikke reservere studieplassen.

Opptak på grunnlag av realkompetanse
Søkere som fyller 23 år i opptaksåret, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse er kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse du har tilegnet deg gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonsarbeid eller annet. 

Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må søkeren dokumentere kompetanse tilsvarende det formelle opptakskravet til studiet. 

Realkompetansevurderingen foretas av skolens opptakskomité. De som skal vurderes for realkompetanse kan bli innkalt til en samtale der kompetansen blir vurdert opp mot de formelle opptakskravene, det vil si kompetansemålene for læreplanen i aktuell videregående opplæring.

Opptak på grunnlag av utenlandsk utdanning
Søkere med fullført og bestått videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak når den videregående opplæringen i de respektive landene gir generelt opptaksgrunnlag til aktuell norsk fagskoleutdanning.

Søkere utenfor Norden må dokumentere opplæring og praksis ved autorisert translatør og ha bestått eller ha likeverdig realkompetanse i de felles allmenne fagene tilsvarende Vg1 og Vg2 i yrkesfaglige utdanningsprogram.

Språkkrav for søkere med utenlandsk utdanningSøkere med bestått og fullført videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak uten tilleggskrav i norsk.

Søkere med fullført og bestått treårig videregående opplæring fra land utenfor Norden må dokumentere kunnskaper i norsk. Kunnskaper i norsk dokumenteres med avsluttende prøve i norsk (norskprøven) med ferdigheter på minimum nivå B2 i alle delferdigheter.

Se studieplanen for utfyllende informasjon om språkkrav.

Studieplan

I studieplanen for Arbeidsledelse finner du utfyllende informasjon om opptakskrav, læringsutbytte, vurderingsform og pensum.

Studiestart
  • Bodø: Uke 36/37 - 2025
  • Drammen: Uke 36/37 - 2025
  • Jessheim: Uke 36/37 - 2025
  • Oslo: Uke 36/37 - 2025
  • Trondheim: Uke 36/37 - 2025

Mer informasjon kommer. 

Finansiering
  • Semesteravgift: Kr 900,- per semester
  • Studieavgift: Kr 3 000,- per semester

I tillegg kommer utgifter til pensumlitteratur og eventuelt bærbar PC.

Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend. Søknad sendes elektronisk til Lånekassen. Studiested i lånekassesøknaden er Fagskolen Diakonova.

Hvis du er medlem av en fagforening, så kan du søke om støtte til utdanning via fagforeningen din.

Har du spørsmål - kontakt oss gjerne: