Spesialisering i medisinske prosedyrer og observasjonskompetanse
- Studiepoeng: 10
- Varighet: 10 uker - deltid
- Sted: Drammen, Hallingdal og Lillestrøm
- Gjennomføring: Kombinasjon av digitale samlinger på nett og fysiske samlinger
Du kan søke om studieplass i fagskolens egen søknadsportal, og søknaden behandles lokalt på fagskolen.
Mer om utdanningen
Utdanningsmodulen gir teoretisk og praktisk innføring i utvalgte aktuelle medisinske prosedyrer. Vi bruker VAR-prosedyrer for å sikre kunnskapsbasert praksis. Gjennom opplæring i systematiske observasjoner av pasientens vitale funksjoner og vurdering, vil du være bedre rustet til tidlig oppdagelse av endringer hos pasient. Du vil kunne kommunisere observasjoner på en strukturert måte til samarbeidende personell.
Du vil få kompetansehevingen som helse- og omsorgssektoren trenger for å være bedre rustet til å imøtekomme kravet om oppgavedeling for en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste.
Utdanningen går over ti uker og er organisert med seks nettsamlinger á to timer. I tillegg vil du få 20 timer ferdighetstrening med simulering som krever fysisk tilstedeværelse. Omvendt undervisning / flipped classroom brukes som pedagogisk metode, noe som er med på å gjøre din studiehverdag mer fleksibel. Du følges tett opp av lærer underveis i hele modulen, og det legges til rette for studentaktiv læring.
Arbeider du som helsefagarbeider i helse- og omsorgstjenesten, utfører medisinske prosedyrer eller skal utføre dette i fremtiden. Har du behov for kompetanseheving i observasjon og vurdering? Da er denne utdanningen skreddersydd for deg.
Opptakskrav
Formelle opptakskrav
Opptak til utdanningen skjer på grunnlag av fullført og bestått videregående opplæring i programområdet helse- og oppvekstfag med
- fagbrev og autorisasjon som helsefagarbeider eller omsorgsarbeider
- vitnemål og autorisasjon som hjelpepleier
Opptak på grunnlag av realkompetanse
Det gis ikke mulighet for realkompetansevurdering på denne utdanningsmodulen.
Opptak på grunnlag av utenlandsk utdanning
Søkere med fullført og bestått videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak når den videregående opplæringen i de respektive landene gir generelt opptaksgrunnlag til aktuell norsk fagskoleutdanning.
Søkere utenfor Norden må dokumentere opplæring og praksis ved autorisert translatør og ha bestått eller ha likeverdig realkompetanse i de felles allmenne fagene tilsvarende Vg1 og Vg2 i yrkesfaglige utdanningsprogram.
Språkkrav for søkere med utenlandsk utdanning
Søkere med bestått og fullført videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak uten tilleggskrav i norsk.
Søkere med fullført og bestått treårig videregående opplæring fra land utenfor Norden må dokumentere kunnskaper i norsk. Kunnskaper i norsk dokumenteres med avsluttende prøve i norsk (norskprøven) med ferdigheter på minimum nivå B2 i alle delferdigheter.
Se studieplanen for utfyllende informasjon om språkkrav.
Studieplan
I studieplanen for Spesialisering i medisinske prosedyrer og observasjonskompetanse finner du utfyllende informasjon om opptakskrav, læringsutbytte, vurderingsform og pensum.
Studiestart
- Drammen kommune, 12. mars 2025
- Drammen kommune, 20. mars 2025
- Hallingdal, 10. april 2025
- Hallingdal, 25. september 2025
- Lillestrøm kommune 26. mars
- Lillestrøm kommune 27. august
Utdanningen har en kombinasjon av fysiske og digitale samlinger. Mer informasjon kommer.
Finansiering
Semesteravgift: Kr 400,-
Har du spørsmål - kontakt oss gjerne.
- Kontaktperson: Linda Bjørnsletten
- E-post: fagskole@folkeuniversitetet.no
- Mobil: 915 20 028